Kártérítési jog, Sérelemdíj

Biztosítási szakjogász ügyvéd kollégával közösen vállaljuk balesetből eredő károk megtérítésének ügyintézését és jogi képviseletét nem peres és peres eljárásokban.

Ön, vagy hozzátartozója közlekedési balesetet szenvedett?

Vállaljuk nemzetközi, és hazai kártérítési ügyek gyors, korrekt lebonyolítását!
Keressen bizalommal!

Tel: 36 (70) 337-0361

Ezekben tudunk segíteni Önnek

 1. ingyenes megbeszélés, (esemény elbírálása, sérülések, vagyoni károk és sérelemdíj előzetes összeírása) tanácsadás (peren kívüli, esetleges peres eljárás ismertetése) szakosodott jogi képviselővel
 2. szükséges iratok beszerzése
 3. kárigény benyújtása a biztosítóhoz
 4. kárigény elbírálásának folyamatos nyomon követése
 5. igazságügyi orvosszakértő bevonása
 6. kárügy lezárása megfelelő kártérítési összegű egyezségi ajánlat esetén
 7. polgári per indítása abban az esetben, ha nem megfelelő a biztosító ajánlata, vagy az ügyfél személyes kérésére.

Mielőtt választ nem árt tudnia! Szolgáltatásaink ELŐZETES KÖLTSÉG NÉLKÜL vehetők igénybe!

Ezért sikerdíj

 • mert a segítségre szoruló sérültek, és azok hozzátartozói előzetes költségek (csupán levelezési költség minimális díja merül fel) nélkül vehetik igénybe a szolgáltatást
 • mert a megbízásaink sikerességében hiszünk (olyan megbízást nem vállalunk, ami nem teljesíthető)
 • fontos számunkra az Ügyfeleink elégedettsége
 • a mi érdekünk is, hogy az ügyfeleinknek a legmagasabb összegű kifizetést érjük el


Jogi háttér: A törvény tiltja a jogellenes károkozást. A károkozó pedig köteles az általa okozott kárt megtéríteni (6: 518-519. §).

Ezen törvény alapján a közlekedési balesetek vétlen résztvevőinek joguk van kártérítési igényüket érvényesíteni, ebben segítünk mi.

Mekkora a kártérítés összege?

A kártérítés összegét nagyon nehéz pontosan meghatározni, hiszen rengeteg tényező játszik közre a pénzösszeg megállapításakor. Előfordul, hogy nem csak egy összegben lesz kifizetve a jogos juttatás, hanem tartós sérülés esetén akár életjáradékot is kaphatunk.

Ugyanúgy nagy szerepet játszik az összeg megállapítása során, hogy mekkora kihatással van a baleset a károsult és a károsult környezetének az életére. Egy halálos munkahelyi baleset, vagy halálos közlekedési baleset kétség kívül tragikus és ilyenkor a hozzátartozók számára jár a kártérítés. Azonban ennek összegét jelentősen növelheti, ha a balesetben elhunyt családfenntartó volt.

Kiben bízhatunk meg a kártérítés során?

Nagyon fontos, hogy senkiben se bízzunk meg vakon, illetve a baleset nem az a szituáció, amikor ígéretekre alapozhatunk. Lehet, hogy a biztosító és a károkozó megnyugtat minket, de legyünk elővigyázatosak és alaposak. Azt javasoljuk, hogy mindenképpen kérjük egy független kártérítési szakértő véleményét, tanácsát. Sajnos az eleinte segítőkésznek tűnő biztosítók is kihasználhatják jóhiszeműségünket és visszaélhetnek bizalmunkkal.